Категория: Пострадали вследствие на бедствия и аварии

 • 2011-08-04 12:03:28

  Пътна помощ по ГО

  Въпрос:Здравейте, интересува ме изплащането на разход Пътна помощ след ПТП при застраховка ГО. Изплаща ли се от застрахователя и отделно ли е от стойността на щетите?

  Отговор:
  Здравейте, застрахователят по риска „Гражданска отговорност” следва да заплати направените от пострадалото лице разходи за ползване на Пътна помощ. Това обезщетение се дължи отделно от стойността на причинените в следствие на ПТП материални щети. За повече информация може да се свържете с наш консултант на национален номер 0700 13 616.

 • 2011-01-27 05:27:33

  Наводнен апартамент

  Въпрос:Здравейте, обръщам се към вас със следния проблем. Вече за трети път съседите от горната страна ми наводняват апартамента, което налага смяна на тапети, замазки, ламинат и др. Интересувам се какви са ми правата, за да ми бъдат възстановени направените разходи, както и имам ли възможност да се застраховам срещу такива проблеми.

  Отговор:
  Всеки, който е причинил виновно щети на ваше имущество носи пълна отговорност за възстановяването им. Във вашия случай следва да изисквате и пазите всички документи във връзка с ремонта на щетите. Имате възможност да поканите вашият съсед доброволно да заплати направените от вас разходи, но ако не се съгласи тогава ще е необходимо да се обърнете към съда. Относно въпроса за застраховане на вашето имущество, имате възможност да го застраховате и застрахователят е длъжен да ви покрие всички щети, като в последствие застрахователят има право да претендира платената сума от вашия съсед. За повече информация може да се свържете с наш консултант на тел. 0700 13 616